Een bioscoopbezoek staat misschien niet bovenaan je lijstje tijdens een vakantie, maar in Suriname is het een activiteit die je zeker niet wilt missen!

De bioscopen hier brengen de nieuwste films uit Hollywood, Bollywood en Nederland direct na de release. De zitplaatsen zijn uiterst comfortabel, de airconditioning staat lekker koel (een trui is aan te raden), de popcorn wordt geserveerd in gigantische Amerikaanse porties, en de ticketprijzen zijn ongekend laag. Dit lijken alle ingrediënten voor een perfect filmavontuur, maar er is nog meer…

Het bijwonen van een film in Suriname bied je een authentieke inkijk in de lokale cultuur, doordat je deelt in de emoties van de gemeenschap. Films worden hier verlevendigd met live
commentaar van het publiek. Er wordt samen gelachen, kritiek geleverd, en personages worden luidkeels gewaarschuwd voor naderend gevaar, wat zorgt voor een extra laag entertainment.

De reacties tijdens een horrorfilm zijn, naar mijn mening, absoluut het hoogtepunt. Angstaanjagende scènes worden begeleid door collectieve gillen en waarschuwingen aan de personages over wat hen te wachten staat.

Na afloop van de film ga je gegarandeerd met een glimlach naar buiten!
Hoewel mijn ervaringen voornamelijk gebaseerd zijn op bezoeken aan de bioscoop bij de Hermitage Mall, ben ik ervan overtuigd dat andere bioscopen in Suriname een vergelijkbaar niveau van vermaak bieden.

Ik wens je veel plezier bij je volgende filmvoorstelling!