Wat een bijzondere markt is dit en wat een magische plek!

De cultuurtuin in hartje Paramaribo is elke zondag het decor van deze bijzondere plantenmarkt.

De oude tuin is rond 1900 aangelegd met inheemse planten, en is nu een oude dame bij wie je terecht kan voor een moment van rust en inspiratie. Je kunt de cultuurtuin vinden voor een andere oude dame die kenmerkend is voor de stad, namelijk Paramaribo zoo.

Wij bezochten de markt rond 08:00 uur. 

De sfeer was er heel sereen! In de tuin met haar oude bomen en planten, hebben ook vogels en vlinders hun thuis. Je voelt hier als het ware de hartslag van Paramaribo, komt tot rust en verliest even het besef van tijd.

Het is ook niet zomaar een plek waar je heen gaat om planten te kopen. Het is een plek waar liefde voor planten wordt gedeeld. Er wordt pas afgerekend nadat de kennis over en de liefde voor de plant is uitgewisseld. 

Hier wordt niet vluchtig afgerekend, om daarna via Google uit te zoeken welke zorg een plant nodig heeft.

In een tijd waarin de schoonheid vooral uit het buitenland lijkt te komen, is er op deze markt gelukkig ook nog altijd oog voor de planten die hier hun roots vinden. Wij liepen weg met de Anga lampoe, de Faya lobi, de Bokkepoot en de Pokai Tongo. Hoe leuk is dat!

Na een tour langs de kraampjes kan je natuurlijk terecht bij een van de eettentjes op het terrein. Daar vind je lekkere snacks en verfrissende drankjes.

De zondag-ochtend-markt  is ook een mooi moment voor vakantiegangers om het park te ontdekken. De mensen die er dan vertoeven zijn een aanwinst voor haar schoonheid!

En wat betreft de planten? Die zijn natuurlijk terug te vinden in de tuin van Klein-Kronenburg.